Розов грейпфрут

Южният благородник

Приятно
Слънчев южен плод от семейството на цитрусовите плодове. Първата среща с него е през 18 век на Карибските острови. Той е един от малкото плодове, които не са открити в диворастящ вид. Не е известно дали е възникнал по естествен път или чрез намесата на човека. Грейпфрутът е любимият плод на бохемите. Може би с това е свързано използването му като средство срещу махмурлук.

Полезно
Грейпфрутът ускорява храносмилането и се препоръчва при провеждането на диети. Особено полезен е при наличие на проблеми с черния дроб, на камъни в бъбреците или при хронична умора. Има доказано антисклеротично действие.

Хранителни факти

Serving size (8fl. Oz.) 240 ml
Servings Per Container About 4

Amount Per Serving
Calories 100

Calories from Fat 0
% Daily Values*
Total Fat 0g 0%
Saturated Fat 0g 0%
Cholesterol 0g 0%
Sodium 0g 0%
Potassium 153mg 4%
Total Carbohydrates 25g 8%
Dietary Fiber 0g 0%
Sugars 21g
Protein 0,7g

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calories daily diet.

Съдържание за 100 мл сок и дневни хранителни стойности в %

tr>

Килокалории 44
Килоджаули 184
Въглехидрати 10,5 g
        Захари 8,7 g
Мазнини 0,08 g
Белтъчини 0,3 g        0,6%
Витамин С 22,2 mg    37%